Boot onderhoud

Boot onderhoud

Eind 19de eeuw is Tenco al begonnen met het leveren van teer aan de scheepswerven en schippers actief in de binnenvaart. Later is Tenco zich gaan richten op de scheepsbouw en eigenaren van zeilboten en motorjachten. Nu heeft Tenco een ruim assortiment om uw schip of boot te beschermen tegen de invloeden van water, wind, weer en veelvuldig gebruik. Boten en schepen van hout, staal en polyester worden zowel onder als boven de waterlijn beschermd door onze coating en bootlak. Ook onze roestwerende en conserverende olieën en vetten verlengen de levensduur van het staal op uw boot of schip. Daarnaast zijn er nog vele soorten verf om bijvoorbeeld scheepsruimen, railingen en andere onderdelen van hout en staal te beschermen en er mooi uit te laten zien. Alle producten voor scheeps- en jachtbouw, scheepsreparatie (refit) en onderhoud bij één producent.

Pagina 1 van 1   -     1  

Tenco Bootlak blank zijdeglans

Tenco Bootlak blank zijdeglans is een sneldrogende en krasvaste blanke lak op basis van alkyd-polyurethaanharsen. Toepasbaar op alle hardhoutsoorten boven de waterlijn. Tenco Bootlak blank zijdeglans is bestand tegen alle weersinvloeden tevens bestand tegen zoet en zout water. Ook is Tenco Bootlak blank binnen te gebruiken als blanke lak voor scheepsinterieurs, meubels, deuren en kozijnen.

 
 
Tenco Bootlak blank hoogglans

Tenco Bootlak blank is een hoogglanzende sneldrogende en krasvaste blanke lak op basis van alkyd-polyurethaanharsen. Toepasbaar op alle hardhoutsoorten boven de waterlijn. Tenco Bootlak blank is bestand tegen alle weersinvloeden en bestand tegen zoet en zout water. Ook is Tenco Bootlak blank binnen te gebruiken als blanke lak voor scheepsinterieurs, meubels, deuren en kozijnen.

 
 
Tenco Bootlak blank mat

Tenco Bootlak blank is een matte sneldrogende en krasvaste blanke lak op basis van alkyd-polyurethaanharsen. Toepasbaar op alle hardhoutsoorten boven de waterlijn. Tenco Bootlak blank is bestand tegen alle weersinvloeden en bestand tegen zoet en zout water. Ook is Tenco Bootlak blank binnen te gebruiken als blanke lak voor scheepsinterieurs, meubels, deuren en kozijnen.

 
 
Tenco Bootlak dekkend

Tenco Bootlak is een zeer hoogglanzende aflak voor boven de waterlijn op basis van polyurethaan-alkydhars en kleurvaste pigmenten. Uitstekend dekkend, weervast en zeer duurzaam. De ideale verwerkingstijd en optimale vloeiing waarborgen een strak eindresultaat. Tenco Bootlak is verkrijgbaar in 13 prachtige watersportkleuren. Gebruik Tenco Bootlak kleur altijd in combinatie met Tenco Bootprimer. Ook is Tenco Bootlak kleur geschikt om bestaande één-component PU-boot en jachtlakken te overschilderen ongeacht welk merk.

 
 
Tenco Bootprimer

Tenco Bootprimer is een universele, roestwerende en uitstekend dekkende primer speciaal voor boven de waterlijn en te gebruiken op staal, hout en verouderd polyester. Te verkrijgen in zowel wit als grijs. Wij adviseren Tenco Bootprimer te gebruiken als grondlaag voor de Tenco Bootlak kleur voor een goed en duurzamer resultaat.

 
 
Tenco Topcoat

Tenco Topcoat zwart is een speciale roestwerende coating voor objecten boven de waterlijn. Tenco Topcoat zwart wordt gebruikt ter bescherming en verfraaiing van ijzer, beton, hout en verouderd polyester. Hecht direct op oude teer- en bitumenlagen. Tenco Topcoat zwart biedt een roestwerende bescherming, is gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig in onderhoud.

 
 
Tenco Bottomcoat zwart

Tenco Bottomcoat zwart is een beschermende zwarte coating speciaal voor binnenvaart- en pleziervaartschepen die varen op zoet of brak water. Ook is Tenco Bottomcoat zwart geschikt voor woonboten, drijvende steigers en andere objecten die in constant contact staan met zoet water zoals sluisdeuren, damwanden en steigerpalen. Tenco Bottomcoat zwart wordt gebruikt ter bescherming van ijzer, beton, hout en verouderd polyester. Tenco Bottomcoat zwart hecht direct op het kale staal, beton, hout of verouderd polyester zonder dat er een primer gebruikt moet worden (gebruik nooit een primer onder Tenco Bottomcoat zwart). Ook hecht Tenco Bottomcoat zwart direct op oude teer- en bitumenlagen. Tenco Bottomcoat is daarnaast gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig in onderhoud.

 
 
Tenco Bottomcoat brons

Tenco Bottomcoat brons biedt een beschermende afwerklaag voor Tenco Bottomcoat zwart. Door het gladde karakter van de afwerklaag wordt de aangroei van algen bemoeilijkt en kan eventuele aangroei gemakkelijk worden verwijdert. Tenco Bottomcoat brons wordt toegepast als gladde beschermende afwerklaag voor pleziervaart- en binnenvaartschepen die varen op zoet of brak water.

 
 
Tenco Anti rust compound vloeibaar

Tenco Antirust compound vloeibaar is een licht penetrerende en roestwerende olie om de levensduur van staal te verlengen. Tenco Antirust compound vloeibaar geeft een waterbestendige en niet hardende deklaag welke niet wegspoelt bij het schoonmaken. Door het vloeibare karakter is Tenco Antirust compound vloeibaar ook goed te gebruiken op plekken waar men moeilijk bij kan bijvoorbeeld achter scheepsbetimmeringen of kleine holle ruimtes. Tenco Antirust compound vloeibaar lost niet op in water en kan daarom gebruikt worden als tank-float-coating in ballasttanks van schepen om roest te voorkomen.

 
 
Tenco Anti rust compound vast

Tenco Antirust compound vast is een roestwerend product op basis van natuurlijke vetten en paraffinische componenten. Tenco Antirust compound vast verlengt de levensduur van staal en zorgt er voor dat bestaande roest niet uit kan breiden. Tenco Antirust compound vast is een waterbestendige niet hardende deklaag en is zowel te gebruiken in de open lucht als in afgesloten ruimtes. Dit product kan gebruikt worden op alle stalen onderdelen van een boot of schip zoals de scheepswand, onder de buikdenning en op stalen spanten.

 
 
Tenco Gekookte lijnolie

Tenco Gekookte lijnolie is een bewerkte rauwe lijnolie. Het wordt gebruikt voor houtverduurzaming, de olie voorkomt indringen van vocht waardoor houtrot vertraagd wordt. Tenco Gekookte lijnolie wordt ook toegepast tegen uitdroging van tuinhout of eiken balken. Tenco Gekookte lijnolie kan ook gebruikt worden als metaalbescherming, de olie beschermt metalen tegen roest. Tenco Gekookte lijnolie is een traag drogende natuurlijke olie die wordt gebruikt als eindproduct voor houtbescherming en metalen.

 
 

Pagina 1 van 1   -     1