Grondverf en menie

Grondverf en menie

Tenco heeft een ruim programma grondverf voor de afwerking van houten deuren en kozijnen. Daarnaast heeft Tenco verschillende meniën als een goede basis voor afwerklagen voor metalen hekken, speeltoestellen, ijzer- en staalconstructies.

Pagina 1 van 1   -     1  

Tenco Oranje menie

Tenco Oranje menie is de vervanger voor het product wat voorheen bekend stond als loodmenie. Tenco Oranje menie wordt gebruikt om houten balken en kozijnen die met metselwerk en beton in aanraking komen te beschermen tegen houtrot. De Oranje menie is tevens te gebruiken als beschermende grondlaag van metalen en houten objecten zoals: hekwerken, radiatoren, constructies en omkanten van kozijnen. Tenco Oranje menie beschikt over zinkfosfaatprimer, heeft een zeer goede hechting en is overschilderbaar met lakken op basis van alkyd.

 
 
Tenco Randsealer

Tenco Randsealer is een transparante blanke coating op waterbasis voor het afdichten en verduurzamen van kopse kanten en zaagkanten van plaatmaterialen. Het is waterafstotend, heeft een hoog afdichtend vermogen, is na droging universeel overschilderbaar en verlengt de levensduur van plaathout. Het product is kleurloos en daardoor ook uitermate geschikt voor afwerking met een transparante beits. Door het waterwerende karakter wordt de vorming van schimmels beperkt.

 
 
Tenco Ferro Primer

Tenco Ferro Primer is een universele sneldrogende grondlaag met een uitstekende corrosiewering en een hoge dek- en vulkracht. Tenco Ferro Primer is te gebruiken op hout, metaal, aluminium, glas, steen en diverse kunststoffen. Tenco Ferro Primer is goed schuurbaar, hecht goed op poreuze en gladde ondergronden en is bestand tegen temperaturen tot 110 °C.

 
 
Tenco Loodvrije menie

Tenco Loodvrije menie is een oranje grondverf op alkyd basis. Tenco Loodvrije menie is zeer geschikt voor toepassingen direct op ijzer, staal en hout vooral op ondergronden die moeilijk te ontroesten zijn. Tenco Loodvrije menie zorgt voor een vocht afsluitende laag op houten delen die in aanraking komen met muurkanten. Tenco Loodvrije menie is sneldrogend en roestwerend.

 
 
Tenco IJzermenie

Tenco IJzermenie is een roodbruine roestwerende grondverf die speciaal toegepast wordt als er met donkere kleur wordt afgelakt. Tenco IJzermenie is met name bedoelt voor staalconstructies, hekwerken, machines, landbouwvoortuigen en vaartuigen om corrosie en roestvorming tegen te gaan. Naast corrosiewering sluit de ijzer menie het object goed af. Waarna de metaallak of alkyd aflak aangebracht kan worden.

 
 
Tenco Witte menie

Tenco Witte menie is een witte roestwerende grondverf die speciaal toegepast wordt als er met lichte kleur wordt afgelakt.Tenco Witte menie is met name bedoelt voor staalconstructies, hekwerken, machines, landbouwvoortuigen en vaartuigen om corrosie en roestvorming tegen te gaan. Naast corrosiewering sluit de witte menie het object goed af. Waarna de metaallak of alkyd aflak aangebracht kan worden.

 
 
Tenco Ferro Zinkspray

Tenco Ferro Zinkspray is op basis van 97 % zink en heeft daarom geen andere grondverf of menie als onderlaag nodig. De zinkspray geeft een kathodische bescherming tegen weersinvloeden. Het voorkomt corrosievorming op ijzer en staal. De sneldrogende zinklaag vormt een elastische en zelfherstellende film die kan dienen als grondlaag voor alle verfsoorten. De zinkspray wordt onder andere gebruikt voor het bijwerken van beschadigingen aan staalconstructies.

 
 
Tenco Ferro Industrielak

Tenco Ferro Industrielak is geschikt voor op blank staal, kunststof, hout, beton en metselwerk. Het heeft een zeer hoge dekkracht en geeft een direct resultaat in één spuitgang daarnaast is de Industrielak hittebestendig tot 110°C. De Tenco Ferro Industrielak maakt gebruik van zeer hoge kwaliteit pigmenten, dit zorgt voor een langer glans- en kleurbehoud. De industrielak geeft een dikkere verflaag ten opzichte van reguliere lakken een betere dekking en meer m2. Hierdoor ontstaat een sneller resultaat en is de verf langer mooi.

 
 
Tenco Grondverf waterbasis

Tenco Grondverf waterbasis is een sneldrogende grondverf en is geurarm. Deze grondverf voor binnen en buiten biedt een uitstekende hechtlaag en bescherming voor al het houtwerk. Droogt snel, is goed dekkend en heeft een prima vloeiing. Tenco Grondverf op waterbasis wordt gebruikt als eerste laag voor nieuw hout en als grondlaag over bestaand schilderwerk. Universeel overschilderbaar met een dekkende verf op terpentine- of waterbasis. Tenco Grondverf wit is toepasbaar voor lichte kleuren aflak, bijvoorbeeld wit en geel. De grijze grondverf voor donkere kleuren aflak, zoals donkergroen en zwart. Voldoet voor professioneel gebruik binnen aan ARBO.

 
 
Tenco Grondverf

Tenco Grondverf op terpentinebasis geeft een uitstekende grondlaag op nieuw hout en kaal gekomen plekken bij bestaand schilderwerk. De grondverf dringt goed in het hout en vormt een prima hechtlaag voor alle houtsoorten. Tenco Grondverf wit is toepasbaar voor lichte kleuren aflak, bijvoorbeeld wit en geel. De grijze grondverf voor donkere kleuren aflak, zoals donkergroen en zwart.

 
 
Tenco Snelgrond

Tenco Snelgrond is een sneldrogende, xyleenvrije grondverf voor onbehandeld hout en over oude verflagen. Tenco Snelgrond is zowel geschikt voor binnen- als buitentoepassingen. Biedt een uitstekend hechtende ondergrond welke al na 2 uur kan worden overgeschilderd met een afwerklaag. Tenco Snelgrond wit is toepasbaar voor lichte kleuren aflak bijvoorbeeld wit en geel. De grijze Snelgrond voor donkere kleuren aflak zoals donkergroen en zwart.

 
 
Tenco Primer universeel

Tenco Primer universeel is een watergedragen, roestwerende hechtprimer voor op thermisch verzinkt of gegalvaniseerd staal en onbehandeld aluminium. Tevens als hechtprimer voor op PVC en diverse andere kunststoffen. Speciaal voor objecten zoals hekken, garagedeuren, raamkozijnen en staalconstructies van verzinkt staal of aluminium. Overschilderbaar met zowel een terpentine- als waterverdunbare dekkende verf. Voldoet voor professioneel gebruik binnen aan ARBO.

 
 
Tenco Ferro metaallak

Tenco Ferro roestwerende metaallak is een ijzersterke halfglanzende metaallak met ingebouwde menie. Een grondverf, roestwerende menie en aflak in één systeem. Waardoor voorbehandeling met menie of andere grondlaag overbodig is. Tenco Ferro metaallak is geschikt voor klussen zoals stalen hekken, tuinstoelen, speeltoestellen, ijzer- en staalconstructies. Krasvast, goed bestand tegen mechanische belasting, prima hechting.

 
 

Pagina 1 van 1   -     1